آشنایی با رشته فیزیک

فیزیک علم زندگی و اصلا علم حیات است، هر چیزی که در اطراف خویش می‌بینیم به فیزیک ربط پیدا می‌کند. همچنین به کمک فیزیک به بسیاری از پرسش‌هایی که همیشه ذهن بشر را مشغول کرده است مانند این‌که «دنیا چگونه به وجود آمده است؟ از چه تشکیل شده و کوچک‌ترین جزء آن چیست؟» می‌توان پاسخ داد.

توانایی‌های مورد نیاز و قابل توصیه

فیزیک با ریاضی معنا دارد به همین دلیل دانشجویان این رشته باید از نظر فهم ریاضیات در سطح بسیار بالایی باشند. دانشجوی این رشته باید به فیزیک علاقه‌مند باشد به این معنی که از آنچه یاد گرفته است بتواند در زندگی روزمره خویش استفاده کند.برای مثال با توجه به معلومات فیزیک دبیرستانی خود بررسی کند که آبی که از شیر آب می‌ریزد چرا به تدریج باریک می‌شود و سطح مقطع آن در این هنگام به چه حدی می‌رسد؟ بی‌شک عواملی که باعث شد نیوتن با افتادن سیب پی به قانون جاذبه ببرد، کنجکاوی مفرط، صبر و بردباری، مطالعه و آزمایش‌های مستمر و قدرت تحلیلی همراه با تفکر فراوان بود که با مشاهده پدیده‌های تکراری و عادی زندگی روزمره قوانینی را کشف کرد. مهم این است که دانشجوی فیزیک از آنچه در اطرافش اتفاق می‌افتد به راحتی نگذرد.

آینده شغلی، بازار کار و درآمد

امروزه پیشرفت کشورها در گرو پژوهش و ساخت مصنوعات جدید است. پژوهش به آزمایشگاه و گروهی از دانشمندان و پژوهشگران نیاز دارد که متخصصان شاخه‌های مختلف فیزیک نیز در این گروه‌ها حضور دارند زیرا همه کارخا بنیانی فیزیکی دراند. برای مثال اگر بخواهیم یک دستگاه الکتریکی بسازیم اول باید بدانیم چه قوانین فیزیکی بر آن حاکم است و پس از شناخت آن‌ها، می‌توان دستگاه مورد نظر را با استفاده از فن و هنر ساخت. فارغ‌التحصیلان این رشته در سازمان‌های مختلف از قبیل صدا و سیما، برنامه و بودجه، مخابرات و همچنین در صنایع مختلف استخدام می‌شوند. چون دانشجویان فیزیک مطلب مختلفی از قبیل الکتریسیته و مکانیک می‌خوانند صاحب دید وسیعی در زمینه‌های مختلف هستند.

دیگر رشته ها: