آشنایی با رشته تربیت بدنی

تربیت بدنی رشته میان رشته‌ای است که از علوم مختلف برای تقویت و تربیت جسم و روان انسان استفاده می‌کند. این رشته از یک سو مشتمل بر سلسله ای از رشته‌های پایه پزشکی است تا جایی که فارغ‌التحصیل آن تا حد یک پزشکیار با جسم انسان آشنا می‌شود و از سوی دیگر بخشی از دروس این رشته شامل علوم تربیت بدنی است تا دانشجوی این رشته با تنش و واکنش انسان‌ها آشنا شود و بتواند به عنوان یک مربی با ورزشکاران یا دانش‌آموزان به درستی برخورد کند و بالاخره یک بعد این رشته شامل علوم ورزشی می‌شود یعنی دانشجو، علوم ورزشی را به صورت علمی و عملی می‌آموزد تا بتواند در رشته‌های مختلف ورزشی مهارت داشته باشد و همچنین توانایی تحقیق در علوم ورزشی را به دست بیاورد.

توانایی‌های لازم

دانشجوی این رشته باید از کودکی ورزشکار باشد. چون تعدادی از مهارت‌های پایه‌ای را مانند ژیمناستیک یا دومیدانی که نیاز به هماهنگی کامل عصب و عضله دارد، نمی‌توان در بزرگسالی فراگرفت. در ضمن افرادی که از کودکی اهل ورزش هستند، انگیزه بیشتری برای فراگیری مطالب علمی و عملی از خود نشان می‌دهند. گفتنی است که قد آقایان داوطلب رشته تربیت بدنی باید حداقل ۱۶۵ سانتی متر و خانم ها ۱۵۸ سانتی متر باشد (قهرمانان تیم ملی از شرط یاد شده مستثنی هستند)  این رشته به صورت نیمه متمرکز دانشجو می‌پذیرد. یعنی در یک آزمون عملی مهارت، آمادگی و توانایی جسمی دانشجویان سنجیده می‌شود.

موقعیت شغلی در ایران

فارغ‌التحصیل رشته تربیت بدنی می‌تواند به عنوان مربی و مسوول ورزش در وزارتخانه‌ها و بعضی از وزارتخانه‌ها که بخش تربیت بدنی دارند، فعالیت کند. همچنین می‌تواند در ساخت وسایل و البسه ورزشی مشاور یک طراح باشد. چون نظرات یک کارشناس ورزشی نقش موثری در بهبود وسایل ورزشی دارد. در کل فارغ‌التحصیل این رشته اگر فرد فعالی باشد، هیچ وقت بیکار نمی‌ماند چون می‌تواند به عنوان مربی در باشگاه‌های ورزشی آزاد فعالیت کند یا به عنوان مربی، کارشناس یا مربی بدن‌سازی جذب سازمان تربیت بدنی شود.

دیگر رشته ها: